Portoroz Optimist edzőtábor 2019

 

Ismét népes gyerek csapat (48 fő)  vett részt az Optimist Osztály Szövetség, és a MVSZ támogatásával megrendezett edzőtáboron, amelyet a hagyományoknak megfelelően a Portoroz Pirát Clubban tartottunk meg Okt 26 – 30 között. A hagyományoktól csak annyiban tértünk el, hogy most nem tartottak a csapattal a nemzetközi versenyekre készülő válogatott optimistesek, akik Portoroz helyett a Garda tavi Haloween Kupát választották az őszi szüneti  programjukban. Ezt nagyon sajnáljuk, mivel ennek a tábornak pont az volt eddig a lényege, hogy a legjobbakkal együtt gyakorolhattak azok a még jóval kevesebb tapasztalattal rendelkező fiatalok, akik többet szeretnének tanulni, és eredményesen versenyezni ebben a sportágban. A vitorlás edzéseknek a minőségét és így az intenzitását az edzőpartnerek adják. Ezt a legjobbjaink, akiknél a cél az olimpiai felkészülés,  csak sok – sok pénzért kapják meg azokban a nemzetközi csapatokban, akikkel együtt készülnek. Az optimistben szerencsére meg lehet, – vagy meg kellene valósítani ezt a rendszert,  és kihasználni, hogy vannak jól felkészült és nemzetközi szintű versenyzőink akikkel együtt lehet edzeni!  Ezt az értéket vissza kellene forgatnunk a feljövő generáció felkészülésébe, és így folyamatosan biztosítani a színvonalat a fiatalok edzés munkájához is a fejlődésük érdekében! Ne hagyjuk elengedni ezt az eddigi jó szokást, és biztosítsuk továbbra is a magasabb edzés színvonalat a feljövő OP utánpótlás részére!

A portorozi körülmények most is kiválóak voltak ehhez az osztály szövetségi edzőtáborhoz. Az újjá épült Pirát Club, és a Bernardin szálló közelsége nagyon jó feltételeket biztosítottak a változatos reggeli tornákhoz, a vízi edzések idejének kihasználásához, és az esti elméleti előadásokhoz. Újdonság volt a két TF hallgató lány animátori segítsége az esti játékok és vetélkedők levezetésében. A szél viszonyok sajnos hagytak kívánni valót maguk után, mivel az 5 napból a keddi napon a szél hiány és az egész napos eső miatt nem tudtunk vízre menni. A  többi napon, ha nem is ideális szél viszonyok mellett de tudtunk összesen 12 órát vízen tölteni, amiben volt gyenge és közép szeles edzés, majd az utolsó nap kiváló 10 csomó feletti szél a tábor zárásaként betervezett versenyünk lebonyolításához.

Az utazási napra  3 órát terveztünk vízen tölteni, amikor a cél a záró verseny, – a „Portoroz Kupa” megrendezése volt. Így ebbe a  pakolásra és utazásra is tervezett időben, a szél változások miatt sajnos csak 2 futam fért bele, de azoknak reális verseny értéke volt az egyéni, és  sokak számára hasznos tanulságokon túl.

A verseny eredménye 2 futam alapján:

Fiúk: 1. Érdi Félix, 2. Szokody Vincent, 3. Sági Attila, 4. Simó András, 5. Darvai Gergő, 6. Kerti Attila

Lányok: 1/3. Kátay Boglárka, 2/7. Dávoti Gréta, 3/9.Feindl Lili, 4/10. Gömbös Zsófi, 5/13. Bíró Anna, 6/16. Solymos Dorka

Köszönjük az edző kollégák: Szende, Jimy, Csé, Jelmi, Viktor és Szabolcs együttműködését,   az animátor lányok: Timi és Anett segítségét, valamint a 48 OP reménység fegyelmezett munkáját  és vidám közreműködését a  tábor sikeres lebonyolítása érdekében.

 Ugyancsak köszönjük az Optimist Osztályszövetség és a MVSZ támogatást, a szervezésben nyújtott segítségét, és reméljük jövőre a  Magyar OP mezőny  minden szintjének képviselőivel találkozhatunk ugyanitt, vagy hasonlóan  ideális edzés helyszínen!

GIBA

{gallery}stories/kepek/2019/portoroz_et{/gallery}