Az elmúlt hétvégén Balatonfűzfőn került megrendezésre a 2021-es Nádas Kupa versenysorozat első versenye, az Ada-Bau Nádas Kupa. Az idei évre az optimist osztályszövetség tovább pontosította a kategória besorolásokat, az U15 korosztály az U13 korosztállyal összevonásra került. Miközben a kezdő zöld és a másodéves fehér kategóriákban kiosztott kupák száma háromról hatra emelkedett. A legjobb lány díjazása a harmadévesek kivételével minden korcsoportban/kategóriában változatlan maradt.


Fotó: Novák Mária

A szombati napra ígért mérsékelt északi, északkeleti szél nem alakult ki, és a lengedező gyenge északi a rajt pillanatára teljesen megállt, így Molnár Csaba versenyrendező a vízen halasztás mellett döntött. Döntése jónak bizonyult, mivel a hamarosan kialakuló 6-7 csomós délies szélben nem sokkal 11 óra után az első futam sikeresen elrajtolhatott. A szél kora délutánig kitartott, így a 65 fős mezőny a szombati napra tervezett 3 futamot sikeresen teljesítette. A nap végén a parton – a főként újoncokból álló – mezőnyt retro hot dog party várta.

Fotó: Novák Mária

A vasárnapi napon már nem volt ilyen kegyes az időjárás, mivel az éjszaka átvonuló hidegfront után kialakult erős, gyakran viharos szél nem adott lehetőséget futam megrendezésére. A gyerekek délelőtt meghallgatták Beliczay Márton rövid szabályismertető előadását, majd rövid parti szabad program következett, melyre a rendező kikötő a nagy füves területével kiválóan alkalmas. Nem sokkal 12 óra után a versenyrendező a befejezés mellett döntött.

Fotó: Pilinszky Pék Dorottya

A Nádas Kupa szellemiségének megfelelően gyerek nem távozott üres kézzel, minden induló oklevelet, Rooster nemzeti színű sálat és valamilyen egyéb ajándékot kapott. Ezen felül 6 kategóriában 27 kupa került kiosztásra.  

Végeredmény
Végeredmény fröcsi op 

BSF-VK
2021.06.1
Balatonfűzfő